Elmélked- és sport egy görögkatolikus pap tollából

Elmélked- és sport egy görögkatolikus pap tollából

Erre nem számítottunk… – Álarcos bál vagy valóság?

2024. január 31. - obbagy.laszlo

Hétvégén a magyar NB1 is újraindul, így már tényleg mindenhol beköszönt a futballtavasz! Az őszi szezon rengeteg pozitív és negatív meglepetéssel szolgált, én az angol, a német, a spanyol, az olasz és a magyar bajnokságból is kiválasztottam mindkét esetre egy-egy példát, azaz: tőlük tényleg nem erre számítottunk!

2327.jpg

Akik hőskölteményt írnak idén…

Girona (Spanyolország)

Mindössze egy vereség, már január végén klubtörténeti pontcsúcs, látványos támadójáték, szimpatikus edző, egymásért is küzdő játékosok, ráadásul egy debütáns fiatal magyar védő. Ez a Girona sikerreceptje. Kicsit bővebben… Az edző, Michel, 48 éves, karrierje eddigi csúcspontja a Girona idei szereplése, nem hiszem, hogy ő ezen a kispadon fog megöregedni… Taty Castellanos, a tavaly berobbanó argentin csatár távozásával sincsenek csatárgondok a kis spanyol csapatnál. Az ukrán Artem Dovbyk jelenleg holtversenyben vezeti a góllövőlistát (5 gólpassza is van már!), honfitársa Viktor Tsygankov is nagyot játszik, rá még a Fradi – Dinamo Kijev meccsekről emlékszem. Ő 4 gól és 3 gólpassz boldog tulajdonosa. Savio az ördöngős brazil, az ő neve mellett 5 gól és 7 gólpassz szerepel. Ezeket a számokat nem Egyenlítő-Guineában, hanem a spanyol első osztályban hozzák! A védelemben két már leírt futballista a vezér: Daley Blind és Eric Garcia – látva korábbi klubjuk, a Manchester United és a Barcelona védelmének idei silány produkcióját… De ők a tündérmesét a Gironával írják! A védelmet illetően minket nem ők érdekelnek, de a mi védelmünkben: immár egy fiatal magyar is bemutatkozott a csapatban, ráadásul már nem csak a kupában, de a spanyol bajnokságban is! Yaakobishvili Antal a Sevilla ellen kb. egy órát játszott csereként, és mindezt nagyon jól és éretten tette. 3-3 tisztázás és közbeavatkozás, 2 szerelés, hétből öt pontos hosszú indítás (!), hétből négy megnyert párharc, 88%-os passzpontosság nem rossz egy 19 éves zöldfülűtől. Bízzunk benne, hogy lesz ez még jobb és több is! A Girona egyébként egyetlen vereségét a Real Madrid ellen szenvedte el, de ötöt rúgtak a Sevillának, négyet az Atleticónak és a Barcelonának, s a szezon első felében megszórták az Almeriát, az Osasunát és a Granadát is. Látványos támadójátékuknak hála elmondhatják: a top 5 bajnokságból csak a Bayern München szerzett náluk több gólt! Szinte már most biztos, hogy ez a kis katalán csapat BL résztvevő lesz, de arra is komoly esély van, hogy a szezon végén megelőzik a nagy testvér, szintén katalán Barcelonát. Vajon elorozzák a bajnoki címet a Real Madrid elől is?

Tipp: Dobogón végez a Girona, s a Barcelona előtt!

2298.jpg

Bayer Leverkusen (Németország)

Xabi Alonso 2022 őszén ült le a Bayer Leverkusen kispadjára, és egy elég mélyről induló, kilátástalanul futballozó csapattal ért el Európa-Liga szereplést garantáló pozícióba tavaly nyáron. Aztán néhány kulcsember távozott, de azokról, akik érkeztek, szinte csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Ha 4 kulcsembert ki kell emelnem a játékosok közül… Victor Boniface 10 gólt lőtt az ősszel, igaz, góljai számát egy ideig biztos nem fogja gyarapítani egy elnyúló sérülés miatt. Florian Wirtz végre egészséges, hihetetlen, de még mindig csak 20 éves! Ám sérülékenysége eddig nem tette lehetővé, hogy olyan karriert építsen magának, amilyenről álmodik – szerintem legkésőbb másfél év múlva dobbantani fog a Bundesligából, de lehet, erre már idén nyáron sor kerül. Idén mindenesetre eddig csúcsformában futballozik, amit 5 gólja és 7 gólpassza is hűen tükröz. A szélsőhátvédek nemcsak védekezésben, támadásban is odateszik magukat, és meglehetősen gólveszélyesek is: Alejandro Grimaldo 7, Jeremie Frimpong 5 gólt szerzett eddig a szezonban – előbbi 8, utóbbi 6 gólpasszt is adott már. Grimaldo helyzete kifejezetten érdekes, hogy milyen későn lett ő topklub játékosa: tavaly nyárig a Benficában rúgta a bőrt, 8 szezonon keresztül, miközben már 28 gyertyát fújhatott el szeptemberben a tortájáról. Ők négyen talán a legfontosabb láncszemei a Leverkusennek, de igazságtalan lennék, ha a kapus Lukas Hradeckynek, az Arsenaltól érkező Granit Xhakának vagy a szintén nagyon gyorsan beilleszkedő Jonas Hoffmannak le se írnám a nevét. A top 5 ligából egyedüli veretlenek, s bár nagyon nehéz lesz, én képesnek tartom a gyógyszergyáriakat a trónfosztásra. A bajnoki cím megszerzésénél egy dolgot lesz még nehezebb: Xabi Alonsót megtartani, aki nagyon jó esélyekkel indul Jürgen Klopp nyáron megüresedő helyéért a Liverpoolnál…

Tipp: Bajnok lesz a Leverkusen!

2305.jpg

Aston Villa (Anglia)

Unai Emeryről a legtöbb embernek a PSG élén a Barca ellen 4-0-ról elveszített BL párharc ugrik be (nagyon gyáván játszottak a visszavágón, ki is kaptak 6-1-re), meg az, hogy ő volt Arséne Wenger után az Arsenal első menedzsere, és finoman fogalmazva sem váltotta meg a világot. Pedig ennyire azért biztos nem lúzer ez az ember. A Sevillával sorra nyerte az Európa-Liga trófeákat, s jelenleg az általa trenírozott Aston Villa a világ 8. csodája. (Bár az is lehet, időközben a piramisokat vagy Szemiramisz függőkertjét ki is lökte a sorból…). Steven Gerrard, amilyen nagy reményekkel érkezett, akkorát bukott a Villa Parkban, s Emery már az előző szezonban is tökéletes tűzoltást végzett. Ám idén ott tartunk, hogy a középcsapat kerettel rendelkező Aston Villa befészkelte magát a Top4-be, és komoly sanszuk van a Bajnokok Ligája szereplés kiharcolására. Mondjuk a Premier League éppen az a bajnokság, ahol soha nem mehetsz biztosra, de azért az nem mutat rosszul, hogy 21 fordulót követően a 2. helyen állnak, hármas holtversenyben, mindössze 5 pontra az éllovas Liverpooltól. (Tegnap mondjuk a Newcastle éppen átrohant rajtuk, s elveszítették nagyon hosszú hazai veretlenségüket, de szökő évente arrafelé is belefér egy ilyen meccs…) Tekintve, hogy a Manchester United és a Chelsea idén is várakozáson alul szerepel, a Tottenham kiszámíthatatlan, mint újabban a hazai időjárás, s a Newcastle-lufi is idejekorán kipukkant, ebből még bármi lehet!  S hogy Emery mellett kik teszik a legtöbbet a csapat sikeréért? A rettentően ellenszenves, de azért mégiscsak világbajnok kapust, Emiliano Martinezt muszáj megemlíteni, aki jól véd – de inkább azt idézném fel vele kapcsolatban, hogy Szoboszlai Dominik neki verte az első angliai gólját! :) A Pool-t nem sikerült elkapniuk, de decemberben például 3 nap különbséggel megverték 1-0-ra a Manchester City-t, majd, hogy ne nagyon örüljenek Londonban, az Arsenalt is! Ollie Watkins idén újra szépen termeli a gólokat, az exleverkuseniek közül Leon Bailey és Moussa Diaby is kulcsszereplőkké léptek elő, a középpályán Douglas Luiz és John McGinn biztosítják az állandósságot, s ha végre gólokat szereznek majd, Youri Tielemans és Nicolo Zaniolo is még hasznosabb tagjai lesznek az együttesnek. A védelemben Pau Torres és talán Matty Cash tesznek a legtöbbet azért, hogy Emerynek ne kelljen gyakran MRI-re járnia… Nagyon jól épül ez a csapat, Martinez kivételével lehet is szurkolni az Aston Villának!

Tipp: BL résztvevő lesz az Aston Villa! 2268_1.jpg

 Paks (Magyarország)

A magyar NB1-ben évek óta csak az volt a kérdés, hogy féltávnál mennyivel vezet a Fradi mindenki más előtt. Nos, jelenleg egy másik zöld-fehér klub vezeti a bajnokságot, a Paks. Az a Paks, ami évek óta többször meghúzta már az oroszlán bajszát, de a szezonhajrát mindig elszúrta, és mindezidáig álom volt számukra a dobogó. Ám látványos játékuk (a rengeteg rúgott és kapott gól) és a csak magyar játékosokat foglalkoztató szemlélet miatt sokan beleszerettek az Atomerőműbe, és Bognár Györgyről is kiderült, hogy nem csak a kaszinóban találja fel magát. Három éven keresztül a Paks adta a gólkirályt, ráadásul Hahn János, Ádám Martin és Varga Barnabás is a semmiből lépett elő főszereplővé. Amikor nyáron Varga Barnabás a Fradiba igazolt, szerintem kevesen gondolták, hogy ez a Paks igazán versenyképes lesz. De az lett, és ami a legszebb a dologban, hogy Bognár Gyuri meg tudott újulni: ehhez csak egy hatost kellett kapniuk 45 perc alatt a Fraditól… Azóta a Paks rendelkezik az egyik legmasszívabb védelemmel, pedig ezt a csapatot sohasem a hatékony elhárítás jellemezte. Azzal mondjuk nagyot húztak, hogy a válogatott kerettag Szappanos Pétert megvették. A védelemből a góltermelése miatt is érdemes megemlíteni a 34 éves, s a szezonban már 3 gólnál járó Szabó Jánost. A középpálya motorja és a csapat egyik házi gólkirálya Windecker József, aki sokadvirágzását éli, mellette az új fiú, Mezei Szabolcs is remek formában futballozik. Könyves Norbert immár harmadszor igazolt Paksra, az akklimatizálódással nem is kellett sokat foglalkoznia – 6 gólja önmagáért beszél. Böde Dániel egyszer már majdnem visszavonult, de reaktiválták, s ezt tavaly tavasszal gólokkal hálálta meg. Idén eddig kétszer köszönt be, már kevesebbet játszik, sajnálnám, ha a nyáron visszavonulna. Az elmúlt évtized legjobb, csak az NB1-ben futballozó csatára volt, akit játéktudása és nyilatkozatai miatt is a szívembe zártam. (Nekem Böde feliratú válogatott mezem van, a fiamén már valószínűleg Szoboszlai neve lesz majd rajta…) Nehéz elképzelni, hogy megőrzik az első helyet a szezon végéig, de az elmúlt évek alapján egy dobogót igazán megérdemelne már ez a paksi projekt – szerintem meg is lesz nekik!

Tipp: Dobogón végez a Paks!

2306.jpg

Juventus (Olaszország)

Talán furcsának tűnik, hogy a Juventust pozitív meglepetésként aposztrofálom, hiszen az Öreg Hölgynek papíron évről évre a bajnoki címért kellene küzdenie. De az elmúlt évek megpróbáltatásai, a tavalyi súlyos pontlevonás, a nemzetközi kupaszereplésről való lemaradás, a játékoskeret gyengülése engem nem arra engedett következtetni, hogy a Juventus gyakorlatilag a szezon elejétől az Inter egyetlen komolyan vehető vetélytársa lesz. Persze, az, hogy a Juve jelenleg a második, és az Inter nyakában lohol, nem csak a torinóiak érdeme, inkább a többi csapat kritikája, de azért adjuk meg a császárnak, ami a császáré: 22 meccs alatt egyetlen vereség és 13 kapott gól még a tanzániai bajnokságban sem festene rosszul. (Mondjuk, arról lehet, kevesebben tudnánk.) Más kérdés, hogy a 36 rúgott góljuk sem sok, s ebből kifolyólag a legtöbb Juve meccsel vallatni lehetne. De nem hiszem, hogy Massimiliano Allegrit ez kicsit is érdekli – ő egyébként szerintem újra elnyerte a szurkolók bizalmát, pedig nem is olyan régen még nagyon mélyen volt az a kapcsolat… Ebben az évben legalább már nem Adrien Rabiot szállítja a gólokat – Dusan Vlahovics végre kezdi törleszteni az árát, idén már azt a szintet hozza, amiért elhozták egy vag(y)on pénzért Firenzéből, és amikor éppen nem sérült, Federico Chiesa is hozzáteszi a magáét a gólterméshez. Mindenképp dicséretes, hogy, még ha kényszerből is, de egész sok fiatal játszik rendszeresen a csapatban: a 18 éves török, Kenan Yildiz és a 20 éves Samuel Iling Junior is szerzett már gólt a szezonban, s a 20 éves Fabio Miretti és a 23 éves Andrea Cambiaso is kulcsembernek tekinthető. A bajnoki címvédő Napoli katasztrofális, az AC Milan teljesítménye nagyon hullámzó, a két római csapatról meg jobb nem is beszélni… A Juve egyelőre megbízhatóan őrzi a második helyet, s a hétvégén igazi fokmérő következik számukra, hiszen az Interrel játszanak!

Tipp: Az AC Milan előzni fog, de így is dobogón végez a Juventus!

2316.jpg

 

Akik szeretnének felébredni ebből a rémálomból…

Chelsea (Anglia)

Hihetetlen, de a Chelsea 3 évvel ezelőtt még Bajnokok Ligáját nyert, ám a kálváriája már néhány hónappal azt követően, Thomas Tuchel kirúgását követően elindult. Graham Potter megbukott edzőként távozott, Frank Lampard klublegendaként lett minden idők legrosszabb Chelsea menedzsere, és én jelenleg Mauricio Pochettinóval sem látom a fényt az alagút végén. De az is lehet, hogy rég voltam szemészeten. Az orosz-ukrán háború miatt Roman Abramovicsnak muszáj volt eladnia a klubot, de az új amerikai tulajdonos, Todd Boehly üres sörösüvegekből alighanem ügyesebben épít várat, mint ahogy klubot vezet. Megmagyarázhatatlanul sok és felesleges igazolás, indokolatlanul sok kidobott pénz, miközben tavaly egy időszakban közelebb voltak a kiesőzónához, mint a nemzetközi kupaszerepléshez. Kiesni azért nem fog a csapat, de erre a teljesítményre ne legyenek büszkék a Stamford Bridge-n: 17 pontra a listavezetőtől, 12 pontra a BL-t érő 4. pozíciótól, 9 győzelemmel és 8 vereséggel abszolút középcsapattá vált a Chelsea. Tele van ez a keret túlértékelt játékossal (kezdjük a világbajnok Enzo Fernandezzel, de mondhatom Mykhalio Mudryk-ot is, de kár volt annyira teperni egy jó szezon után Nicolas Jacksonért is…), a szakmaiság viszont nagyon kevés, az egyetlen jó dolog, ami az elmúlt félévben a Chelsea-vel történt, hogy Cole Palmert megszerezték a Manchester City-től, rá valóban nem lehet panasz. De egy fecske nagyon ritkán csinál egyedül nyarat…

Tipp: Jövőre sem indulhat európai kupában a Chelsea!

2320.jpg

Union Berlin (Németország)

Urs Fischer 2019-ben előbb feljuttatta a másodosztályból az Union Berlint, majd évről évre szintet lépett vele: Európa Konferencialiga, Európa-Liga, majd miután tavaly negyedik helyen végzett a csapat, elindulhatott ősszel a Bajnokok Ligájában. Ki gondolta azt mondjuk úgy 10 hónappal ezelőtt, hogy ennek a pazar sorozatnak egy ekkora mélyrepülés vet majd véget? Előfordul, hogy egy csapat nem bírja a kettős terhelést, de hogy ennyire szétessen egy projekt, az azért ritka… Vagy csak megfáradt a kapcsolat? Bárhogy is, de egymást követő 14 tétmeccsen elszenvedett 13 vereség, valamint 12 bajnoki meccs után szerzett mindössze 7 pont után nem volt ez annyira meglepő váltás. Az új edző Nenad Bjelica, aki mellett a Bundesliga első női másodedzője ténykedik, Marie-Louise Eta. Schäfer András kulcsfontosságú gólpasszt adott a hétvégén, azzal verték meg a tabellautolsó Darmstadt-ot. A vízből még nincsenek kint, de ezzel a 3 ponttal legalább szusszanásnyi levegőhöz jutottak. Csak remélni tudom, hogy Schäfert elkerülik a tavasszal a sérülések, és rendszeres, jó játékkal járulhat hozzá az Union Berlin újbóli sikertörténetéhez. Kezdésként a bent maradáshoz…

Tipp: Bent marad az Union Berlin!

2307.jpg

 Sevilla (Spanyolország)

A Sevillánál már tavaly kezdődtek a repedések, de akkor még a budapesti Európa-Liga győzelem az AS Roma ellen elfeledtette a gondokat… Aztán ősszel előbb kirúgták José Luis Mendilibart, majd az októberben kinevezett Diego Alonsót is lapátra tették alig két hónap után. Mondjuk, ezen ne lepődjünk meg. A volt uruguayi szövetségi kapitány 13 meccsen vezette a csapatot. A La Ligában 7 meccsen nem sikerült győznie, a BL-ben 4 meccsből négyet bukott. Azt hiszem, nem kérdés, hogy 2023-ban Frank Lampard és ő ülhetett volna le a Lúzer FC kispadjára... Jelenleg Quique Sanches Flores vezetésével a kiesés ellen küzd az a Sevilla, ami az elmúlt évtizedben a Real, Barca, Atletico hármas mögött, nagyjából a Villareallal és a Real Sociedaddal, esetleg a Betisszel küzdött a különböző nemzetközi kupás helyek eléréséért. És ez nem vicc: 22 fordulót követően egyetlen pont előnnyel állnak a már kieső helyen lévő Cadiz előtt. Az egész szezonban mindössze 3 (!!!) meccset nyertek meg. A Bajnokok Ligájából, egy nem túl izmos csoportból is csontutolsóként zúgtak ki. Most már a „személyzet” sem maradéktalanul elégedett, erre enged következtetni, hogy a még mindig az egyik legjobb játékosuknak számító Ivan Rakitic éppen a napokban lépett le a süllyedő hajóról, mert rájött arra, hogy még mindig jobb Szaúd-Arábiában a pénzt számolni, mint szeretett klubjánál veszte(gel)ni, ahol már nincs kés, kanál, se villa (muhaha…), de azért rajta kívül is vannak még olyan játékosok a keretben, akikért egy időben érdemes volt Sevilla meccset nézni. Említhetjük a veterán Sergio Ramost és Jesus Navast (mondjuk, lehet, az is baj, hogy ők még alappillérei a sevillai hátsóalakzatnak: ketten együtt 75 évesek…), de ott van Suso, Youssef En Nesyri, Rafa Mir, Lucas Ocampos is, szóval a támadósorban például lenne potenciál. Az utolsó meccseken feltűnt egy Isaac Romero nevű srác, két gólt is szerzett, de önmagában ő még nem fogja felhozni az andalúzokat. Gólt rúgott a listavezető Gironának is, aztán válaszul kaptak egy ötöst – elég sokat láttam abból a meccsből, nem nézett ki jól a csapat… Szégyen, ami Sevillában történik – és lehet, erről a játékosok és az edző tehet a legkevésbé…

Tipp: Nem esik ki a Sevilla, de nem végez a 12. helynél feljebb!

2267_1.jpg

Napoli (Olaszország)

Az Union Berlin és a Sevilla sem lehet büszke idei vesszőfutására, na de akkor mit szóljanak Nápolyban? Hol van már a bajnokcsapat? Mindössze két fontos láncszem távozott nyáron a csapatból, de az elmúlt hónapokban kiderült, ők tényleg nagyon fontos láncszemek voltak. Luciano Spalletti, a sikeredző és a dél-koreai középhátvéd, Kim-Min-Jae. Spalletti saját elmondása szerint elfáradt, megcsömörlött, pihenésre vágyott, aztán pár hónap múlva leült az olasz válogatott kispadjára, amikor az Eb győztes Roberto Mancini megmagyarázhatatlan módon Szaúd-Arábia szövetségi kapitánya lett. (Szerintem egyébként valami hasonló út vár Jürgen Kloppra is: miután dobbant Liverpoolból, elmegy pihenni, aztán, ha egy mód adódik, ő lesz a német válogatott edzője – na, de ez már egy következő cikk témája lesz majd…). A Napolinak egyébként sokkal rosszabbul néz ki a játéka és a tabellán elfoglalt helyezése, mint a tényleges esélyei arra, hogy ne végződjön katasztrofálisan a szezon. Jelenleg 9. a csapat, ami egy bajnoki címvédőhöz méltatlan, pocsék teljesítmény. De ha megnézzük, hogy a 4. helyen álló Atalantának csak néggyel van több pontja… Ez még egy simán menthető szezon! Az Inter, Juve, Milan hármas elhúzott, címvédés ebből nem lesz – bár ez szerintem már akkor eldőlt, amikor Rudi Garciát kinevezte Aurelio De Laurentiis, a klub első embere. Az AS Roma és a Lyon korábbi edzőjét egy pillanatra sem fogadta el a közvélemény és a szurkolótábor, a Napoli elnöke utólag bevallotta, már a legelső munkanap ki kellett volna rúgnia a francia edzőt. Vagyis, mert a hol vicces, hol meg nagyon fárasztó és gyér szóvicceim ma sem hagytak magamra: már első nap azt kellett volna mondania, hogy grazia, Garcia! :) Neki 16 meccs jutott a Napoli kispadján, ennek éppen a felét nyerték meg. Nem tudom, milyen statisztikával fogja zárni Walter Mazzarri második nápolyi időszakát, de az ő újbóli kinevezése talán még nagyobb dilettantizmusról árulkodik. Ő eddig 14 meccsen ült a kispadon, ebből ötöt nyert meg a csapat. A bajnokságban 9 meccs és 3 győzelem. Közte vereség az Inter, a Juve és a Roma ellen is. Azt hiszem, az értelmező kéziszótárban nem ezt a szereplést találjuk kielemezve a javuló tendencia címszó alatt… A játékoskerete nem gyengébb a nápolyiaknak, mint az Atalantának, az AS Romának és a Laziónak. Nem jobb a Fiorentinának és a Bolognának sem, de jelenleg ők is előttük állnak – már pedig a tabella nem hazudik... Az edző személye ugyanakkor döntően befolyásolhatja a bajnokság végkimenetelét, már pedig Mazzarri eddig engem nem győzött meg. Ugyanakkor az is biztos, hogy a bajnokcsapat kulcsemberei közül többen, így például a kapus, Alex Meret, a középpálya egyik motorja, Frank Anguissa, s a gólpasszkirály Khvicha Kvaratskhelia is jóval gyengébb szezont futnak az előzőnél. Utóbbira lehet, ráférne egy (k)var(r)atszedés, muhaha… Victor Osimhen, a tavalyi gólkirály meg hol sérült, hol duzzog, hol meg az Afrika Kupán játszik, mint például most is.

Tipp: az Európa-Liga szereplést eléri a Napoli, de a BL idén álom marad!

2302.jpg

 Kecskemét (Magyarország)

Szokták mondani, hogy egy újonc csapatot még visz a lendület, s a második szezon a sokkal nehezebb – talán ezt Kecskeméten is belátják már. Tavaly, valami elképesztő bravúrral ezüstérmes lett a frissen feljutó Kecskemét, kis költségvetésből, többnyire magyarokkal – fricskát adva ezzel gyakorlatilag az egész NB1-nek… Az idei szezon már kevésbé diadalmenet, ám még mindig elég nagy távolságban vannak a kieső helyektől. Én azonban amondó vagyok: a tavasszal van miért félniük Kecskeméten, mert a téli transzfer időszakban két legpiacképesebb kulcsjátékosukat is eladták: Szalai Gábor Svájcba, Szuhodovszki Soma pedig klubrekordért Debrecenbe igazolt. Az idei tippjeimet latolgató írásomban zalaegerszegi és kisvárdai kiesést vizionáltam, egyáltalán nem lehet nyugodt a Mezőkövesd sem – egy picivel kényelmesebb pozícióban van a Kecskemét, de tudjuk, hogy az NB1-ben a Fradin kívül a másik 11 csapat a kiesés elkerüléséért küzd. Így a Kecskemét is, élén a közelmúltban szerződést hosszabbító Szabó István vezetőedzővel. Remélem, nem ők húzzák majd a rövidebbet…

Tipp: Bent marad a Kecskemét az NB1-ben!

Számodra kik okozták eddig a szezon legnagyobb meglepetéseit és csalódásait? Mit vártok a folytatástól? Köszönöm a figyelmet!

2259_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lacusatya.blog.hu/api/trackback/id/tr3618315541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása